Minden második – podcast a válásról: miként lehetne ezt „jól” vagy egyszerűen csak emberibben és jobban csinálni

Világméretű tendencia, hogy a fejlett országokban nagyon magas a házasságkötésekre jutó válások száma. Magyarországon több mint a házasságok fele végződik válással. Minden válás egy fájdalmas folyamat. Elsősorban a gyerekek sérülnek, hiszen érzelmileg, egzisztenciálisan ők a legkiszolgáltatottabbak ebben a folyamatban, de emellett a szülők is egy fájdalmas gyászfolyamaton mennek keresztül.

Budapest Környéki Törvényszék: Minden szempontból megfelelően felkészítve kell a gyermeket kapcsolattartásra átadni

„A kérelmezettnek a gyermeket minden szempontból megfelelően felkészítve kell a kérelmező részére átadnia a kapcsolattartás kezdetén, melybe az is beletartozik, hogy úgy kell eljárnia a kapcsolattartás kezdete előtt is, hogy ezen kötelezettségének eleget tudjon tenni, ne teremtsen olyan helyzetet, mely esetlegesen a kapcsolattartás akár részbeni meghiúsulásához vezethet.

Elidegenített gyermekem  - egy Édesanya tollából

Elidegenített gyermekem - egy Édesanya tollából

Az Ai közösségétől jogi és lelki értelemben is támogatást kapok, különösen abban a tekintetben, hogy ezt a helyzetet ne harcnak tekintsem, mert nem az a cél, hogy „legyőzzem” a szülőtársamat, hanem hogy mindketten emberhez méltóan és szeretetben neveljük a gyerekeinket, akkor is, ha már együtt élni nem tudunk. Ezen dolgozunk.

Apának lenni mindig, minden körülmény között

Apának lenni mindig, minden körülmény között

Édesapa vagyok. Egy majd’ tíz éves kislány édesapja.

Amiről írni szeretnék, az a szívemhez igen közel álló téma, mely önmagában is érdekes, mély tartalommal bír: apának lenni mindig, minden körülmény között. A gyermekem három éves kora óta élünk külön a volt párommal és az elmúlt 7 évben sok minden történt velünk.

Női támogatók

Csak együtt sikerülhet - három női történet

Egyesületünket apák hozták létre. Tevékenységünket tekintve azonban nemcsak apák fordulnak hozzánk, hanem megjelennek elvált, gyermekeiktől külön élő édesanyák, férjüket támogató feleségek, nevelőszülők, nagyszülők és női támogatók. Hogy miért választottak minket, hogyan találtak ránk és mit kaptak az Egyesülettől? Megkérdeztük őket.

II. rész

Oldalak

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!