Gyermeki érdek ellenében készült bírósági titkári tanulmány

dr. Varga-Schmuczer Bernadett – állítólag bírósági titkár (nem tudni, melyik bíróságon) – egy tanulmányt készített az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jogi Továbbképző Intézet, családjogi szakjogász képzésén történő felhasználás céljával „Gyermeki akarat ellenében kikényszerített kapcsolattartás” címmel, ami a napokban megjelent a Jogi Fórumon.

Cikkajánló: Rémisztő társadalmi hatásai vannak a tömeges apátlanságnak

„A Good Fathers Only alapítója elmagyarázza a férfi szülők hatását” címet viselő cikk – melyet a bronson.men publikált – egy fontos társadalmi problémát, az apa nélkül nevelkedő gyerekekkel kapcsolatos hatásokat tárgyalja. A cikk arról szól, hogy az Egyesült Államokban az apa nélkül nevelkedő gyerekek aránya komoly szociális problémákhoz vezet, és rámutat, hogy az apahiánynak jelentős társadalmi következményei vannak.

Monostori Judit szociológus és Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület elnöke a RadioCafé műsorában

„Monostori Judit szociológus és Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület elnöke az életünk dolgaiba, a téma a váltott gondoskodás. A váltott gondoskodás sokáig ismeretlen fogalom volt hazánkban, annak ellenére, hogy a szülők különválása következtében számos gyermeket érint az a kérdés, hogy ebben a helyzetben mi a legjobb megoldás. Nemzetközi szinten az 1970-es évek óta egyre több országban van jelen ez a fajta családmodell, 2022.

Sajtóközlemény

Az október 1-én, Olaszországban elkövetett, egyesületünk egyik édesapa tagját sújtó, az anya által elkövetett horrorba illő gyermekgyilkosság kapcsán egyesületünk a Kalmár László György elnökségi tagunk által eddig már megjelentetett részletes videó publikációkban, illetve az általa a Blikknek, az ATV-nek és az RTL Klubnak adott interjúkban foglaltak mellett az alábbi sajtóközleményt tartja szükségesnek közzé tenni.

2018. december 5.-én a Veszprémi Gyermekjóléti Központ meghívására Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület elnöke tartott szakmai előadást.

Szakmai előadás a Veszprémi Gyermekjóléti Központ meghívására

2018. december 5.-én a Veszprémi Gyermekjóléti Központ meghívására Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület elnöke tartott szakmai előadást.

Az előadás az Ai bemutatásán túl az országos védelembe vételi gyakorlatról, a kapcsolattartások végrehajtásáról, a szülői elidegenítésről, a nagyszülői kapcsolattartásokról szólt.

Oldalak

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!