Gyakran ismételt kérdések

Az Apák Az Igazságért Egyesülettel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdések és válaszok.


Az Egyesület célja a külön élő apák szerepének a kiemelése a társadalmi és szociális mélypontról. A külön élő apák a kialakult joggyakorlat szerint havi két hétvégén láthatják a gyermekeiket, nevelhetik őket. Az Egyesület céljául tűzte aki az osztott szülői felügyelettel megvalósítható váltott elhelyezést, ami lényegesen megnöveli a külön élő apák számára a lehetőségét annak, hogy gyermekeikkel azonos időt töltsenek mint az édesanyák, ami a gyermekeknek minden szempontból a pozitív személyiségfejlődésüket segíti.

Az egyesület tagja bárki lehet. A tagság feltétele az Egyesület céljainak, Alapszabályzatának és Etikai Kódexének az elfogadása.

Az Egyesület a tagjai számára többek között egy olyan közösséget nyújt, melynek tagjai megjárták a jogi útvesztőket a gyermekeikkel való kapcsolattartásban. Az alapító tagok saját tapasztalataikból merítve önzetlenül segítenek a kapcsolattartási eljárásokban, személyiségi jogi ügyekben, hatóságok mulasztásaival szemben.
Az Egyesület jogászai segítenek abban, hogy megfelelő irányban, felkészítéssel családjogi kérdéseidre választ találj.
Tagságod előnyei többek között, az Egyesület adatbázisához való hozzáférés, a formanyomtatványokhoz való hozzáférés, mobil chat applikációhoz való hozzáférés, állandó kapcsolat az Egyesület vezető tagjaival.
Az Egyesülettel kapcsolatban levő ügyvédeknél, mediátoroknál jelentős kedvezményekben részesülsz.

Az Egyesület vállalhat képviseletét a tagjának olyan ügyekben és perekben, amelyek az Egyesület céljaival összefüggésbe hozhatóak.

A tagdíj mértékét az Alapszabály szabályozza, jelenleg 20,000 Ft egy naptári évre vonatkozóan.

Az Egyesület céljaiért elvárható a közös tevékenység, a Tagok egymást is aktívan segítik. Ezen kívül taggyűléseken, illetve írásban is javaslatokat és indítványokat tehetsz, részt vehetsz az Egyesület mindennapi munkájában. Az Apatalálkozókon való részvételed ugyancsak fontos

Amennyiben tagja vagy az Egyesületnek, azokban az ügyekben amelyek az Egyesület céljaival és tevékenységével összefüggenek, az Egyesület logóját használhatod a beadványokon jelezve, hogy egy jogvédő, civil szervezet tagja vagy.

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!