Egyesületünk közleménye a 2023. évi szja 1%-os felajánlásokról

Az szja 1%-os felajánlásokat az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület is fogadja, mivel közhasznú tevékenységet végzünk. Egyesületünk egyik támogatási formája a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása, amit könnyedén megtehetsz digitális vagy papíralapú adóbevallás esetén is. Ezzel támogathatod munkánkat, köszönjük a segítségedet!

A NAV 2023. szeptember 30-ig várhatóan 2 205 532 Ft-ot fog egyesületünknek átutalni. Köszönjük szépen támogatóink szíves segítségét!

Társas? Játék? Hogy is van ez? – Gönczi Dorka és Varga Zsolt előadás-sorozata Pokorny Liával, Schmied Zoltánnal

2023. év áprilisát írjuk, amikor véleményem szerint a világban az emberi kapcsolatokra, az emberi „társas-együtt-jól-kommunikáljunk” eszmei dolgokra a leginkább szükségünk van. A saját környezetünkben tapasztaljuk ennek szükségszerűségét, vagy talán igényét is. Valószínű, hogy többünkben felmerül a kérdés, remélhetőleg az igény is, hogy is van ez? El lehet jól válni, egyszerűen, jól, nem rosszul, nem háborúban, úgy, hogy az ember (bicskája?) ne törjön bele… Te miért vagy itt? Mi az, ami idehozott? Milyen kérdések merülnek fel benned?

A Kúria döntése a gyermektartásdíj megváltoztatásáról

Az alábbi döntésében a Kúria rámutat arra, hogy az egyezségen alapuló gyermektartásdíj megváltoztatásánál a jelentős körülményváltozásnak függetlennek kell lennie a felektől. Amennyiben a körülményváltozással a szülők egyezségének megkötése időpontjában a felperes tisztában volt, illetve azzal is, hogy a körülményváltozást maga idézte elő, a gyermektartásdíjat javára nem lehet módosítani.

Mediáció és a covid – mediátor mint kommunikációs csatorna szerepe

Mediáció és a covid – mediátor mint kommunikációs csatorna szerepéről osztotta meg gondolatait egyesületünk mediátor-partnere, Szántó Eszter.

Már az ókori, latin irodalomban foglalkoztak a filozofikus gondolkodók a betegségek összefüggésével, így maradhattak ránk Juvenalis római költő, szatíraírójának sorai is:

„Ép testben ép lélek”. Ma sokan foglalkoznak ezzel a témával különösen a pszichológiai irányzatok, miszerint fordítva is igaz-e a kölcsönhatás, azaz „Ép lélekben ép test”?

Egyesületünk támogatása – cégek a támogatási összeg akár 40%-ával csökkenthetik az adóalapjukat

Egyesületünk az alábbi támogatási szerződést dolgozta ki, mivel többen jelezték, hogy vállalkozásaik szívesen nyújtanának számunkra támogatást.

A Közhasznú egyesület támogatása

Jogi személyek számára az 1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és osztalékadóról jogszabály (a továbbiakban: „Társasági adó törvény”) kedvező lehetőséget biztosít az Egyesület tevékenységének egyszeri vagy tartós támogatására, abban az esetben ha egyetértenek az Egyesület Alapszabályában megfogalmazott célokkal, tevékenységgel.

Oldalak

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!