Mi lesz velem? Válnak a szüleim! Válótársas konferencia

Deliága Éva: Hogyan sérülhet legkevésbé a gyermek a váláskor?

Válás gyermekkel. -"Segítsen, kérem, azt szeretnénk, ha a lehető legkevésbé sérülne a gyermekünk, attól, hogy mi elválunk." A leggyakoribb kérés, mely bejelentkezéskor elhangzik. Deliága Éva gyermekpszichológus előadásában összeszedi azokat a szempontokat, melyek segítik a gyermeket a szülők válása során a biztonságos kapaszkodókat megtalálni, érzelmi biztonságát helyreállítani. Mit tegyenek a szülők, és mit ne? Kommunikáció a szülőtárssal és a gyermekkel az érzelmileg feldolgozható válásért.

Létezhet 'jó válás?' Az előadásból kiderül.

Válótársas

Közreműködnek: Sztankay Orsolya és Schmied Zoltán színművészek

Moderátorok: Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt párkapcsolati kommunikációs szakember

Rengeteget hallani arról, hogy párkapcsolat veszélyes üzem. Amíg azonban a darukezelő, a villanyszerelő és tűzszerész részletes tanfolyam során tanulja meg, hogyan mentse meg magát és másokat, addig a párkapcsolati élet esetében nincs felkészítő gyakorlatsorozat és nem fogja mentor az ember kezét az első „bevetéseken”.
Szeretnénk bepillantást engedni, hogy milyen félreértések, konfliktusok, kimondott és ki nem mondott ellentétek hasogatják apró darabokra a harmóniát két ember között a párkapcsolat kulisszái mögött.

Elgondolkodtató példák a hétköznapjainkból, a mindennapi életünkből, amelyek segíthetnek elkerülni az együttélés buktatóit vagy éppen azt a helyzetet, amikor két, valamikor egymásba bolondult ember már csak ügyvédek vagy mediátorok jelenlétében képesek beszélni egymással vagy éppen véglegesen pontot tenni a kapcsolatuk,
házasságuk végére.

Bár komoly témáról van szó, nem érezzük úgy, hogy ne beszélhetnénk humorral átszőve oldott módon, komikus elemekkel kiegészített interaktivitással, pontosan azért, hogy a nézők számára újra egyértelmű legyen, hogy két pont között a legrövidebb út továbbra is a mosoly és a közös nevetés.

Megnyugtató és egyben humorral gazdagon fűszerezett műsorunkat jó szívvel ajánljuk mindenkinek: annak, aki volt már magánéleti gödörben vagy annak, aki éppen előrelátó módon éppen szeretné elkerülni azt és ehhez kipróbálna egy-két kommunikációs eszközt a saját hétköznapjaiban is.

Regisztráció az eseményre lejjebb! A részvételi díj 1500 Ft.

Az összeget az egyesület számlájára lehet utalni vagy a helyszínen készpénzzel fizetni.
Bankszámlánk: Raiffeisen Bank 12083600-01546317-00100006 (Külföldről IBAN: HU03120836000154631700100006, Swift/BIC kód: UBRTHUHB)

Helyszín: MEMO, 1077 Budapest, Wesselényi utca 73

Oszd meg az oldalt!