Mire figyeljünk a szakértői bizonyítás kapcsán?

Egyesületünket rengetegen megkeresik szakértői bizonyítás vonatkozásában és azt tapasztaljuk, hogy annak ellenére, hogy a szakértői vélemény egy a bizonyítékok közül, a gyakorlatban azonban 85%-ban perdöntő és nincs relevanciája egyéb ténynek. tudjuk, hogy a hatóságok nyilvános álláspontja nem ez, de azt is tudjuk, hogy így van ahogy írjuk. Az alábbi videóban beszélgetünk a tapasztalatainkról ami ezt a folyamatot illeti és igyekszünk rávilágítani arra, hogy aki szakértői bizonyításban vesz részt, vagy fog részt venni, mire figyeljen.

Miért fontos, hogy a bíróság közbelépjen, ha szülői elidegenítés alatt áll egy gyermek?

Miért fontos, hogy a bíróság közbelépjen, ha szülői elidegenítés alatt áll egy gyermek?

Dr. Amy J. L. Baker amerikai pszichológust gyakran kérik fel az amerikai bíróságokon szülői elidegenítéssel kapcsolatos kérdésekben és szerinte a következő kérdést mindig fontos elmagyarázni a bíróságnak:

Miért fontos, hogy a bíróság közbelépjen, ha folyamatban lévő szülői elidegenítést tapasztal?

Szülői elidegenítés konferencia összefoglalója

Szülői elidegenítés konferencia összefoglalója (VIDEÓ)

Frissítés: Már megtekinthető a konferencia TELJES VIDEÓJA IS ITT!

Várakozáson felüli sikerrel zárult Budapesten, 2017. november 30-án a Szülői elidegenítés témakörét felölelő, Apák az Igazságért Egyesület által megrendezett, első PAS konferencia. Ahogy a meghívó is utal rá, a rendezvény alapjául azok az esetek szolgálnak, amelyek Magyarországon jelenleg még tabunak számítanak mind társadalmi, pszichológiai és jogi tekintetben, s amelyek felismeréséért és megoldásáért lépett fel az Apák az Igazságért Egyesület.

A rendezvény mérföldkő a szervezet életében. A téma komolyságát és fontosságát igazolja, hogy az előadók köre és a vendégek túlnyomó része (a megjelentek több mint 70%-a) szakmai területről érkezett. A vendégek sorai között természetesen jelen voltak azok a szülők, nagyszülők, egyesületi tagok is, akik részesei annak a fájdalmas jelenségnek, melyet szülői elidegenítésnek nevezünk.

A konferencia részletes összefoglalójához nyisd meg a cikket a tovább gombra klikkeléssel.

Beszélgetés a szülői elidegenítés könyvről - TV interjú Szaniszló Csabával

Beszélgetés a szülői elidegenítés könyvről - TV interjú Szaniszló Csabával

A Régió TV Esztergom "Könyvtári beszélgetések" műsorának volt vendége Szaniszló Csaba az Apák az Igazságért Egyesület alapító tagja és elnöke.

A TV riportban az egyesültről és az általa megjelentetett "A szülői elidegenítés" könyvről kaphattak ízelítőt a műsor nézői.

A válás utáni érzelmi zsarolás a gyermek személyiségtorzulásához vezethet - TV2 Riport

A válás utáni érzelmi zsarolás a gyermek személyiségtorzulásához vezethet - TV2 Riport

A szülői elidegenítés során az egyik gondviselő a másik ellen próbálja hangolni a gyermeket, ez pedig káros hatással lehet többek között a fiatalkorú lelkivilágára is. A Mokka vendégei Dr. Nyíri Iván, valamint az Apák az Igazságért Egyesület alapító tagjai, Jaczó András és Mágocsi Péter voltak.

A beszélgetés során arról is szó esett, hogy lehet-e nemekhez kötni a jelenség gyakoriságát…

Nézd meg utólag! - 2. adás: Különélő szülő iskolás gyermekkel

Rengeteg kérdést és megkeresést kapunk, sajnos sok helyen van probléma. Igyekszünk mindenkinek segteni valamilyen formában, azonban kapacitásunk véges. ‼️ Ezért kövesd nyomon élő adásainkat, hátha itt is megtalálod a választ a kérdésedre‼️ Illetve élőben válaszolunk is kérdésekre, gondolkozzatok előre a kérdéseken.

A teljes adást Facebook oldalunkon találod: http://bit.ly/2w32ouU

Következő adás: 2017.október 6. 18:00

Oldalak

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!