Apaság

Az apaságról. Mit jelent a gyermek életében a szülői jelenlét? - Összefoglaló Léder László előadásából

Léder László pszichológus 2018. november 8-án tartott előadást arról, hogy mit jelent a gyermek életében a szülői jelenlét és milyen társadalmi hatásokkal szembesülünk azáltal, hogy a gyermekek - hosszú generációk óta - apátlan társadalomban nőnek fel.

Nagyon érdekes statisztikák támasztják alá az apátlan társadalom veszélyeit. Érdemes megosztani!

Apatalálkozó - Budapest, 2016. március 17.

Vendég: Tomasovszki László

klinikai felnőtt- és gyermek szakpszichológus, igazságügyi szakértő

Ismét a szokásos helyen, a Budapest Budget Hostel (1095 Budapest, Ipar utca 15-21.) egyik termében tartotta aktuális havi budapesti találkozóját az Apák az Igazságért Egyesület. Az érdeklődők száma a szokásosnak egyáltalán nem tekinthető mértéket haladta meg, az ismerős arcok között rengeteg új érdeklődő is feltűnt. A terem befogadóképessége határára ért.

Apatalálkozó Budapesten

1/2016

Az újesztendő első apatalálkozója a szokásos budapesti helyszínre hívta a jogi tanácsra és lélekerősítésre igencsak rászoruló apákat az Apák az Igazságért Egyesület.

A találkozó a szokásos rend szerint indult: az új résztvevők bemutatkozásaival, ezt a szülői felügyeleti jogról történő beszélgetés követte.

Az egyesület elnöke, Szaniszló Csaba egy négy éve tartó ügyről számolt be: egy apa, aki már négy éve nem látta a gyermekét, és közben a családban rendőrségi, bírósági ügyek zajlanak.

XI. Apatalákozó

Apatalákozó Veszprémben
2015. november 27.

Az Apák az Igazságért Egyesület, XI. Apatalálkozóját első alkalommal tartotta vidéken. Veszprémre esett a választás Adamecz Zoltánnak köszönhetően, aki vállalta a szervezési feladatokat - melyet ezúton is köszönünk neki -, a helyszínt a veszprémi Marica kávéház biztosította, a város szívében.

VIII. Apatalálkozó

2015. augusztus 14.
Tarthatatlan állapotok - kapcsolattatás nélkül évek óta - magánvádas problémák

A legutóbbi találkozó konkrét, ám nem egyedi történet boncolgatásával kezdődött:

Adott egy édesapa, aki 5 éve szeretne a kislányával legalább egy egész napot eltölteni kéthetente és adott egy kislány (13 éves), aki nem akarja ezt a kapcsolattartást. Persze a kérdés az, hogy valóban ő nem akarja-e.

Oldalak

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!