ORFK: Ki kell adni kérelmezőnek a kapcsolattartási kísérlet során a rendőrségi intézkedésről készült jelentést

Egyesületünk tagja 2020. május 12-én közérdekű tájékoztatási kérelemmel fordult az Országos Rendőr-főkapitánysághoz azon tárgyban, hogy a kapcsolattartási kísérlet során kért rendőri intézkedésről készült jelentést kikérheti-e, és ha igen, milyen jogszabályra hivatkozással a kapcsolattartásra jogosult külön élő szülő.

Lakatos Tibor r. ezredes úr szerint a rendőrség ki kell adja a kérelmezőnek az intézkedésről készült jelentést. Ezredes úr válaszában az iratmegismerés jogalapjául Ákr. 33. § (1) és (4) pontját nevezte meg, az ügyfél, mint jogos magánérdeket érvényesítő fél tekintetében az Ákr. 10. §-át, végül - kivételként - a nem megismerhető iratok kapcsán az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény 34. § (2) pontját idézte. Megnevezte továbbá a GDPR 6. cikk (1) bekezdés e) pontját is mint az információs önrendelkezéssel összefüggő jogszabályt. Lakatos Tibor r. ezredes úr végül arról tájékoztatta tagunkat, hogy a rendőrségnek 30 napon belül kell teljesítenie az adatkérést.

Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk az e-Papíron benyújtott tájékoztatási kérelmet, illetve az ORFK válaszát.




Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!