Egy apa lelkéből

Egy apa lelkéből

Nincs időm. Nincs erőm...

Néha nehéz szavakba foglalni a gondolatokat, érzéseket. Ahogy múlik az idő, egyre többször lesz úrrá rajtam az aggódás és a fájdalom. Egyre többször látom, hogy nincs elég időm a gyermekeimre. Nem tudok ott, és annyit lenni az életükben, mint amennyit én jónak tartanék. A mindennapok szürke mókuskereke egyszerűen bekebelez. Folyton arra figyelni, hogy a lehető legjobb anyagi helyzetet teremtse meg az ember, de úgy, hogy a személyes kontaktus is megmaradjon. Olyan természetesnek tűnik mindez, mégis annyira nehéz.

Reggel, amikor elindulok, mindig bemegyek a kislányom szobájába, puszit lehelek az arcocskájára. Üzenetet küldök a nem velem élő lányomnak. És fájdalmasan küldöm a gondolataim, a velem nem beszélő gyermekeim felé is.

Büszke vagyok a gyermekeimre. Szeretet, őszinte és tiszta szeretet van bennem, bárhogy is rendelkezett velünk a sors.

Minden reggelem így indul. S miközben a munkám végzem, sóvárgok a velük töltött idő után. Sokan rideg, kérges embernek tartanak… hát igen. Megedzi az élet az ember lelkét. Nem mutatjuk ki, hogy milyen háborúk dúlnak legbensőbb énünkben. Nem láthatnak a szeretteink mindent belőlünk. Nemcsak a társadalmi elvárások miatt. Oszlopok vagyunk. A biztonságot jelentő, tartópillérek. Csak a szeretet hullámai sugározhatnak belőlünk, a fájdalmakat mélyen, keserűen nyeljük.

Hiányoznak. Olyan üresek az órák, amiket nélkülük töltök el. Olyan jó lenne feléjük nyúlni, megsimogatni a buksijukat. Megölelni őket. Figyelni, ahogy kacagnak, vagy éppen könny csordul az arcukon.

Néha eldobnám a kalapácsot, eldobnék mindent és rohannék haza. Önfeledten belemerülnék a játékba. Néha szeretném felrúgni az egész világot, csak hogy érezzem a gyermekem illatát. De nem tehetem. Mert kell az a fránya pénz, hogy biztosítva legyen a lehető leggondtalanabb élet, amit elő tudok teremteni. Szeretnék többet adni nekik, önmagamból. Abból, ami valójában vagyok. A világ el sem tudja képzelni, hogy mi van egy apa szívében. Hogy az a kérges, durva tenyér, mennyi gyengédségre képes. Hogy a rezzenéstelen, nyugodt arc, mennyi fájdalmat takar.

Írta: Jágity István
4 gyermek édesapja

2019. március 18.

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!