Külföldön tartózkodó gyermek apai kapcsolattartását rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság

Tagunk kérelmének helyt adva elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság a kapcsolattartás pótlását, és kötelezte a gondozószülő-édesanyát arra, hogy saját költségén a Magyarországra hozza a gyermeket.

A Budai Központi Kerületi Bíróság főbb megállapításai:

  • A kérelmezőt 2020. augusztus 8-án 13:00 és 15:00 között megillette a felügyelt kapcsolattartás, azt azonban a kérelmezett nem vitatottan nem biztosította.
  • A kérelmezett nyilatkozatában nem adott elő olyan tényt, körülményt, mely alapján megállapítható lett volna, hogy a kapcsolattartás nem az ő felróható magatartására lenne visszavezethető. Az előadása szerint az apai kapcsolattartás elmaradása az elmúlt 10 év eseményeire vezethető vissza. Az zen időszak alatt történt események vezettek el odáig, hogy ... lánya elidegenedett az édesapától és jelenleg nem kívánja megismerni.
  • Mindezen körülmények azonban nem mentesítik a kérelmezettet a kapcsolattartásra vonatkozó határozatban megállapított kötelezettsége alól, hogy a gondozásra bízott, jelenleg még kiskorú gyermeket megfelelően felkészítse és biztosítsa, hogy a gyermek a kapcsolattartásra vonatkozó határozatban foglaltak szerinti időpontban és helyszínen megjelenjen.
  • Mindezekre figyelemmel megállapítható volt, hogy a kérelmezett konkrét esetben nem úgy járt el a kapcsolattartás biztosítása során ahogy az adott helyzetben általában elvárható, ezért a bíróság a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

A bíróságot nem hatotta meg a kérelmezett által előadott rágalmak, a szokásos „bántalmazó apuka” kommunikációs fogás.

Tagtársunknak, Péternek gratulálunk, kitartást és jó egészséget kívánunk számára!






Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!