Gyámhivatali döntés: a gyermek nem dönthet arról, hogy részt vesz-e a kapcsolattartáson vagy sem

A Másodfokú Gyámhatóság felhívja az anya figyelmét, hogy a gyermek nem dönthet arról, hogy kíván-e a szabályozott kapcsolattartási időpontban az apával a kapcsolattartásra elmenni vagy sem.

A kapcsolattartás megvalósulása nem a gyermek aktuális kedvétől, akaratától függ, a különélő szülővel való kapcsolat megszakadását nem lehet a gyermek önálló befolyásolás mentes akaratával indokolni.

A gondozó szülőt - tekintettel arra,hogy az életvitelszerűen vele élő gyermek az ő kimondott, vagy kimondatlan elvárásainak kíván megfelelni - fokozott felelősség terheli a tekintetben, hogy a gyermek ne idegenedjen el a másik szülőjétől.

A kapcsolattartásra felkészítés nem merülhet ki a gyermek fizikai felkészítésében, a kapcsolattartás helyén való megjelenéssel, a gyermek átadásával.

A gyermek érzelmi felkészítése a gondozó szülő kötelezettsége, annak hiánya a kapcsolattartás ellehetetlenülését eredményezheti.

A Másodfokú gyámhatóság álláspontja szerint az anyának úgy kell a gyermeket felkészítenie, hogy a gyermek el akarjon menni az apához a kapcsolattartás idejében, amennyiben ezt nem tudja elérni, úgy az anya érdekkörében merül fel a kapcsolattartás elmaradása és ennek következményeit neki kell viselnie.

ügyszám: FE-08C/GYAM/555-3/2018


Ítélet

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!