Boldog – gyerekzsivajos – Apák Napját kíván az Apák az Igazságért Egyesület

Boldog – gyerekzsivajos – Apák Napját kíván az Apák az Igazságért Egyesület

Milyen érzés apának lenni, meg lehet ezt fogalmazni? Mikor válik az ember igazán apává? Emlékszel arra pillanatra, amikor megtudtad, hogy gyermeked édesanyja méhében megfogant? Te is elmosolyodtál, kihúztad magad és elöntött ezernyi gondolat és már akkor kezdted érezni a felelősség súlyát? Aztán kilenc hónapon át figyelted, ahogy kerekedik anyu, figyelted, mikor segíts neki, mikor jön el az az idő, amikor neked kell a cipőfűzőjét megkötni, mert ő már lehajolni sem tud?

Emlékszel arra, amikor rátetted kezed, füled a hasára és Te is érezted, amit ő, a gyermekedet? És milyen volt a célegyenes? Feszült várakozás, hogy mikor érkezik a jel „bentről”, hogy már kimennék… vagy tervezetten érkezés a kórházba? És milyen volt, amikor végre találkoztatok, végre megfoghattad?

Érdekes ünnep az Apák Napja. (Vajon mindenki tudja, hogy mikor van?) Talán még gyakorlata sem alakult ki. Mert ugye Anyák Napján óvodai, iskolai ünnepség is kerekedik, de az Apák Napja már a szünetre esik. Óvodában, iskolában megemlítik-e a gyerekeknek, felkészítik-e őket az Apák Napjára, édesapjuk köszöntésére? A nagy nyári szünet szervezésekor vajon jut-e még figyelem erre a vasárnapra, és az apukákra? És így egyáltalán ünnep ez a nap számodra?

Vasárnap reggel van, körül nézel, talán kávézol. Apa vagy és ez jó érzés, függetlenül attól, hogy gyermeked ma melletted vagy távol van, függetlenül attól, hogy kislányod, vagy kisfiad van.

Talán eltöprengsz azon, hogy mit is jelent számodra az Apák napja.

Együtt ünnepeled a gyermekeiddel, vagy csak a fényképeiket nézegeted? Ha együtt töltitek ezt a napot, nagyon szerencsésnek mondhatod magad. De akkor se keseredj el, ha ma a gyermekeidet csak egy képen láthatod. A közös élmények, kirándulások, játékok, nyaralások emléke is kedvessé teheti ezt a napot.

Ünnepelned kell, Apák Napja van! Erősnek is kell lenned, gyermekkorod óta hallgatod: a férfi nem lehet gyenge. De ma Apák Napja van és minden Apát és minden gyermeket megillet a mai ünnep. Az Apák Napját nem a szimbólumok emelik ki, hanem a gyermekeink feltétel nélküli kötődése, bizalma, biztonságérzete, szeretete teszi ünneppé, hiszen miattuk, általuk lettünk Édesapák.

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!