Magyar Bírósági Végrehajtói Kar és a rendőrség közreműkédésével rendelt el kapcsolattartást a Siófoki Járásbíróság

Megszületett az első olyan bírósági döntés, mely a kapcsolattartás végrehajtása ügyében további jogkövetkezmény alkalmazásáról szól. A Siófoki Járásbíróság 4.Pk.50.044/2021/5. sz. végzése tagunk ügyében született. Mivel a kérelmezett-édesanya 2021. március 15. napjáig nem biztosította az elmaradt kapcsolattartások pótlását, a bíróság elrendelte a végrehajtó útján – rendőrség bevonásával – történő kapcsolattartás pótlását.

A bíróság 2020. június 16-án szabályozta a kapcsolattartást, ezt követően a kapcsolattartásra kötelezett édesanya egyszer sem biztosította azt. Információnk szerint egyesületi tagunk összesen 16 végrehajtást indított, két ügyben marasztalta édesanyát pénzbírsággal a bíróság. A 3.Pk.50.020/2021/2. számú, 2021. február 16-án kelt – nem jogerős – végzéssel 100 ezer Ft, míg a 7.Pk.51.031./2021/3. sorszámú – újfent nem jogerős – végzéssel 5 ezer Ft pénzbírság lett kiszabva anyukára.


Kép-illusztráció: police.hu

A kapcsolattartásra kötelezett szülő a tűzzel játszik, ugyanis a 100 ezer Ft-os bírságot kiszabó bíró és ugyanezen perbíróságon a szülői felügyeleti jog és járulékai ügyet tárgyaló bíró egyazon személy. Ha és amennyiben édesanya a továbbiakban is akadályozza a kapcsolattartást, azon kívül, hogy az önálló bírósági végrehajtó feljelentheti (fel kell jelentse, hiszen a végrehajtási cselekmény akadályozása bűncselekmény), a kapcsolattartási helyszínen a rendőrség előállíthatja mivel bűncselekmény elkövetésén érik tetten, a pénzbírság jogerőssé válását követően kapcsolattartás akadályozása vétség tárgyában is indulhat ellene büntetőeljárás, arról nem beszélve, hogy igen nagy valószínűséggel áthelyezi a bíróság a gyermeket édesapához – a 100 ezer Ft-os pénzbírság egyértelmű jelzés a bíróasszony részéről.

Tagtársunknak, Zoltánnak kitartást, és a tőle megszokott higgadtságot kívánunk a továbbiakban is!Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.


 06 80 630155

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!