Apatalálkozó – 2016. június 23. Budapest

Két neves szakértővel súlyozott találkozót követően júniusban az egyéni, ámde típusesetek feldolgozása és a lehetséges megoldások keresése került a középpontba.

Rágalmazás, rágalmazás vétsége, feljelentés, ismeretlen tettes, magánvádas, közvádas esetek, hamis vád, perújítás fogalmak jellemezték a beszélgetés fonalát. Ehhez a sorhoz felsorakozott még az igazságügyi szakértők jogosítványaihoz fűződő aggály, mely szerint a legtöbben nem rendelkeznek gyermekpszichológusi képesítéssel, ugyanakkor rendre vizsgálnak és szakértenek gyereket. Az egyik apuka megjegyezte, hogy számára a munkapszichológus által végzett vizsgálat jelentette a mélypontot a gyermeke vizsgálatának szempontjából.

A nyár az apák és a kapcsolattartásaik szempontjából egyáltalán nem számít uborkaszezonnak, hiszen sok esetben képezi vita tárgyát, hogy mikor, mennyi időre, miért oda (és még sorolhatnám) mennek, nem mennek apával a gyerekek. No, és ne felejtsük el azt sem, hogy többféle értelmezése létezik az időszakos és a folyamatos kapcsolattartásnak is. Leginkább a két szülő részéről. Persze az már csak (és sajnos) „hab a tortán”, amikor anya egyáltalán nem kívánja odaadni a gyereket, még akkor sem, ha a bíróság által létezik erre meghatározott időszak.

Az általánosnak tűnő kérdéseket egyéni problémák megbeszélése követte, melyek között az ellennevelés és annak jelei ismét új példákkal szerepeltek.

A június 23-án megjelent csapat jótanácsokkal a tarsolyában távozott.

A következő Apatalálkozóra Pécsett kerül sor, a budapestire nyár végéig várni kell.

Az egyesület addig is várja új tagok jelentkezését és megoldandó kérdéseiket, mert továbbra is cél, hogy minden gyereknek megmaradjon az édesapja is és vele az apai törődés és szeretet.

Budapest, 2016. július 1.

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!