Teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül az ingyenes AVDH-szolgáltatással aláírt PDF-dokumentum

Az Azonosításra Visszavezetett Dokumentum-hitelesítés (AVDH) szolgáltatással egyszerűen, ingyenesen hitelesíthetünk bármilyen elektronikus dokumentumot. Így nincs szükség arra, hogy az iratokat kinyomtassuk és kézzel aláírjuk, emellett nincs szükség két tanúra sem, írja a magyarorszag.hu

Mit jelent az, hogy hitelesített dokumentum?

Az aláírás azt jelezi, hogy a dokumentum hiteles, valódi, én tettem a nyilatkozatot, a dokumentum tőlem származik, és annak tartalmával egyetértek, elfogadtam. Aláírásunkkal hitelesítjük a papír alapú dokumentumokat, az aláírás védelmet jelent a későbbi módosítások ellen is. Ugyanezekre szolgál az elektronikus dokumentum esetében az elektronikus aláírás, vagy az AVDH-val történő hitelesítés.

Miért azonosításra visszavezetett?

Az elektronikus dokumentum aláírásához általában szükséges egy elektronikus aláíró tanúsítvány, ezzel azonban kevesen rendelkeznek. Az AVDH számukra nyújt dokumentumhitelesítési lehetőséget.

A szolgáltatás igénybevételéhez a nyilatkozatot tevő személynek nincs másra szüksége, csak elektronikus azonosításra, vagyis ügyfélkapus felhasználónevére és jelszavára. Az ügyfélkapus belépési adatokat megadva megtörténik a személy azonosítása, ezt követően hitelesíti a dokumentumot az AVDH.

Jogi szempontból elfogadott-e?

Az AVDH-val hitelesített dokumentumok teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősülnek. Ez azt jelenti, hogy vita esetén a bíróság elfogadja bizonyítékként, valódinak tekinthető. Az AVDH-val történő hitelesítés előnye, hogy a nyilatkozathoz nincs szükség két tanúra sem.

Az AVDH-val hitelesített dokumentum felhasználhatósága (joghatása) megegyezik például a két tanúval aláíratott papír alapú dokumentumokéval. Használata azonban kényelmesebb és egyszerűbb, mivel nem kell tanúkat keresni, nyomtatni, postázni vagy személyesen ügyet intézni.

(Joghatás alatt azt értjük, hogy a nyilatkozatot azért tesszük, hogy jogok vagy kötelezettségek keletkezzenek, szűnjenek meg, vagy változzanak.)

A szolgáltatásról további információk a https://bit.ly/AVDH-PDF címen olvashatóak.

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!