Közérdekű tájékoztatás a 2017. évi húsvéti kapcsolattartás a különélő szülők számára

Közérdekű tájékoztatás a 2017. évi húsvéti kapcsolattartásról a különélő szülők számára

Tisztelt Minisztérium!

Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület részéről az alábbi jelzéssel élek és kérem a T. Minisztériumot, hogy amennyiben lehet ma egy rövid tájékoztatást küldjön meg számunkra a tavaszi szünettel kapcsolatban.

A külön élő szülők közötti vita abból adódik, hogy a jelen nem szokványos iskolai szünet felosztását nem tudják értelmezni. A szünet fele a hagyományos kapcsolattartás szabályozása értelmében megilleti a különélő szülőt. A páros ünnepek egyik napja szintén.

Kérem a T. Minisztériumot szíveskedjen tájékoztatni arról, hogy az oktatási szünetet hogy osszák meg a szülők, tekintettel arra, hogy Vasárnap meg Hétfői nap az Ünnepi kapcsolattartásra vonatkozó szabályozás érvényes.

Álláspontunk szerint, ha a szünet első fele illeti meg az egyik szülőt akkor jogosult a gyermekkel lenni 13, 14, 15.. napon, majd ezt követően az Ünnepi kapcsolattartás van érvényben, és az a szülő aki a szünet második felére jogosult csak kedden tud együtt lenni a gyermekkel.

Ezúttal jelezni szeretném, hogy az anomáliák megelőzése érdekében a tanév rendjéért felelős osztállyal kérem, hogy egyeztessenek az iskolai szünetek kapcsán mert rengeteg probléma van ilyen téren. Ezen a héten egyesületünkhöz naponta több jelzés érkezett ebben a témában és sajnálatos módon a gyámhivatalok is eltérő tájékoztatást adtak ki a szülőknek, valójában nem kaptak a szülők egyhangú tájékoztatást, inkább találgatások jöttek a gyámhivatalok részéről is ami nem helyes. A szülő vagy eltalálja vagy nem a helyes értelmezést, és nem lehet tudni, hogy a szülő által helyes értelmezésnek gondolt álláspontot akár egy II fokú hivatal osztani fogja.

Tisztelettel:
Szaniszló Csaba

És alább olvasható a Minisztérium aznapi válasza:


Közérdekű tájékoztatás a 2017. évi húsvéti kapcsolattartás a különélő szülők számára 1


Közérdekű tájékoztatás a 2017. évi húsvéti kapcsolattartás a különélő szülők számára 2


Közérdekű tájékoztatás a 2017. évi húsvéti kapcsolattartás a különélő szülők számára 3

Köszönjük a gyors tájékoztatást!

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.


 06 80 630155

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!