APATALÁLKOZÓ - SZOLNOK

2016. január 23.

Az első szolnoki apatalálkozó pont annyi csúszással indult, ami arra volt elegendő, hogy a résztvevők megismerkedjenek és megosszák egymással folyamatban lévő ügyeiket.

A rövid bemutatkozásokat követően két előadással is sikerült többletinformációkkal ellátni az érdeklődőket:
Az első egy interaktív beszélgetés keretei között boncolgatta azokat az okokat, indítékokat, melyekkel elsősorban az apák találkoznak a nők, az anyák viselkedésében, de szó esett a társadalom elvárásairól, a rosszul berögzült mintákról, normákról, az új családmodellről és arról, hogyan lehet túlélni azt a harcot, amit a gyerekekért vívnak az apák és sokszor a nagyszülők.

Ezt követően egy un. motivációs előadás részesei lehettek az érdeklődők: kézzelfogható példákon keresztül mutatták be az előadók, milyen fontos a múlt fájdalmaitól, a sértettségeitől történő szabadulás, az elengedés. Mondhatnánk, elengedhetetlen az elengedés, mert a negatív érzelmek erőteljesen mérgezik a jelen tisztánlátását, sőt időről-időre dühössé és frusztrálttá tesznek. A dühös ember pedig beszűkült tudatállapotának okán nem a valóságot látja, ezért beleragadhat a saját valóságába.
A gyermekkel való kommunikáció és annak hosszabb távú hatására (5-10 éves intervallumban) is kaptak muníciót a jelenlévők. Érintették az előadásban a gyermek motivációjának, mint erőforrásnak a használatát (szituációs gyakorlatokkal szemléltetve), és szó esett az Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) előnyeiről és főbb lépéseiről.

A találkozó ezután workshop jellegűvé vált, majd és fogadóórába csapott át, hogy először a közérdeklődésre számot tartó kérdésekre akár a szakemberek, akár a hasonló cipőben járó szülők megadják a válaszokat, majd az egyéni ügymenetekkel, beadványokkal kapcsolatban kapták tanácsokat az érintettek – szigorúan négyszemközt.

A visszajelzések alapján egy rendhagyó találkozót sikerült megszervezni, ahol ahhoz kaptak a résztevők segítséget, hogyan lehet átvészelni ezt az időszakot, hogyan lehet kezelni a kényes helyzeteket és hogyan lehet kezelni az elidegenített vagy az elidegenítés útján elinduló gyermekeket.
Köszönet illeti a helyszíni szervezőket, akik mind a hely kiválasztásában, mind az ellátmány biztosításában (tea és házi készítésű muffin) nagy sikert arattak. És külön köszönet azért, hogy a gyermekekkel érkezőket társasjáték, papír, színes ceruza és külön számítógépes terem várta.

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!