Élne még Laura?

Vajon ha az anya tett volna bejelentéseket az apa ellen, élne még Laura?

Ez év április elején szülőanyja – feltehetően előre megfontoltan – brutális kegyetlenséggel meggyilkolta 8 éves kislányát, akit az édesapja és felesége nevelt szeretetben. Máig nem tisztázott, hogy a nő az általa beismert bűncselekményt józanul átgondolva vagy megbomlott elmétől vezérelve követte el.

A gondozó szülő mindazonáltal huzamosabb időn keresztül, több alkalommal hívta fel a hatóságok, a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak figyelmét kiskorú gyermeke közvetlen veszélyeztetettségére, melyet a különélő szülő [az anya] deviáns magatartása és valószínűsítetten életellenes törekvése jelentett számára.

Mivel az apa jelzései ellenére a szörnyű tett bekövetkezett, a szakirányú hivatást vállaló egyének [rendőrök, gyermekvédelmi dolgozónak nevezett illetők] súlyos mulasztást követhettek el.

Emiatt a veszélyről tudomással bíró intézményeknél közpénzből a munka látszatát fenntartó személyek közvetlen felelősségének megállapítása és mulasztásaik leghatékonyabb retorziója szükséges, hiszen nyilvánvaló, hogy nem tettek eleget a jogszabályokban világosan megfogalmazott intézkedési kötelezettségeiknek.

Álláspontunk szerint az édesapa azon eltökélt és követendő szándéka, mely szerint feljelentéseket tesz a mulasztó szervekkel szemben teljes támogatást és mind szélesebb nyilvánosságot érdemel, mely azt a célt kívánja elérni, hogy többet ilyen tragédia más gyermekkel ne történhessen meg.

forrás: TV2.hu ( http://tv2.hu/musoraink/mokka/179494_gyilkos_anya_-_az_apa_feljelenti_a_... )
Apák az Igazságért Egyesület 2015. június 23.

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.


 06 80 630155

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!