Nyílt levél az UNICEF-nek

Kedves UNICEF-nél dolgozó apa- és férfi társaink!

A legutóbb közzétett apa általi szexuális zaklatásra figyelmet felhívó kisfilmetek igen nagy tiltakozást váltott ki Egyesületünktől: sérelmesnek találjuk, hogy a film mondanivalója szerint bármelyik apa valamikor szexuális zaklatóvá válhat. Egy kiegyensúlyozott, harmóniában felnövő gyermekben ez meg sem fordul, így a film megnézése komoly szorongást okozhat benne.

Megnézte-e egyáltalán gyermek-pszichológus a filmet, miután azt elkészítettétek? Megmutattátok-e a filmet a saját gyermekeiteknek? Csak úgy, váratlanul, minden felkészítést mellőzve?

Kedves UNICEF-nél dolgozó anyuka, és apuka: mit válaszolsz majd arra a kérdésre, ha a film megtekintését követően gyermeked azzal a kérdéssel fordul hozzátok: „Anyu, ugye apa nem akar bántani ha elmégy?!“, „Apa, te ugye nem fogsz engem bántani, ha anya elmegy itthonról?!“A szülői egyenjogúság jegyében készült-e olyan film, mely anyuka által elkövetett bántalmazásról szól? Netalán mikor hosszú időn keresztül akadályozza gyermekét, hogy külön élő édesapjával találkozzon és ezáltal elidegenítse tőle? Mert igen, ez is gyermek-bántalmazás - lelkileg ...és súlyos.

Véleményünk szerint a film mondanivalója káros egy egészséges gyermek számára, így bemutatása az általuk látogatott mozifilmek alatt igen visszatetsző a gyermeki jogokra, gyermekvédelemre hivatkozva. Egyesületünk egyetért, hogy harcolni kell a gyermekek jogaiért - mi is szinte mindennap ezt tesszük - azonban egy potenciális szexuális abúzusra nem a gyermekek figyelmét kell felhívni, hanem sokkal inkább a felnőttekét - és természetesen nem a gyermekfilmek előtt.

Kedves apukák, anyukák, nagyszülők! Amennyiben egyetértetek azzal, hogy az UNICEF kérjen bocsánatot amiatt, hogy filmjük egyoldalúan az apákat potenciális molesztálónak állítja be mely ezáltal a gyermekekben szorongást válthat ki, osszátok meg a bejegyzést.

Apák az Igazságért Egyesület

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!