Közérdekű tájékoztatás kapcsolattartás pótlásának végrehajtásáról

Tisztelt Minisztérium!

Kérem szíveskedjenek tájékoztatni arról, hogy:

1. Mit tehet a gyermekeitől külön élő szülő abban az esetben, ha a kapcsolattartás végrehajtása során, a végrehajtási eljárásban elrendelt pótlási kötelezettségének a gondozó szülő nem tesz eleget a végrehajtásban meghatározott időtartamban.

Álláspontunk szerint nem érheti jogvesztés a külön élő szülőt, köteles-e a gyámhivatal más eszközökkel kikényszeríteni a gondozó szülő kötelezettségét?

A mi álláspontunk szerint igen, a mulasztásért bírságolnia kéne, magas összegre, valamint alkalmaznia kell a meghatározott cselekményt (a gyermek átadását) kikényszerítő lehetőségeket.

2. Kell-e pótolni a kapcsolattartást, ha a jogosult előre jelzi a kapcsolattartás akadályát? Mi a gyámhivatal feladata ebben az esetben? Felróható-e a kötelezettnek mint önhiba, ha nem akar pótolni és alkalmazhatóak a Gyer. 33. rendelkezései? (Nyilván az elmaradt kapcsolattartás miatt önhiba a kötelezettet sem terheli, de álláspontunk szerint a pótlástól való elhatárolódása már megalapozza az önhibáját és elrendelhető a végrehajtása az elmaradt kapcsolattartásnak)

Tisztelettel,
Szaniszló Csaba
elnök
Apák az Igazságért Egyesület
1095 Budapest, Ipar u. 15-21.

Az EMMI válasza:


EMMI válasz 01


EMMI válasz 02


EMMI válasz 03


EMMI válasz 04

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!