Hogyan küldjünk elektronikus úton hang, kép vagy videofájlt a hatóságoknak?

Hogyan küldjünk elektronikus úton hang, kép vagy videofájlt a hatóságoknak?

A koronavírus járvány alatt különösen fontossá vált, hogy miként tudunk elektronikusan kommunikálni a hatóságokkal, különösképpen hogyan tudunk médiafájlokat csatolni a beadványainkhoz (pl. hang, kép, videó).

Rendőrségre, ügyészségre, gyámhivatalhoz az https://epapir.gov.hu/level/uj oldalon egy pár kattintással beküldhető minden a csatolmány menüpont alatt (ügyfélkapu regisztráció szükséges hozzá).

Ahogy arról korábban hírt adtunk a kapcsolattartások végrehajtása bírósági hatáskörbe került, ha nekik szeretnénk beadványt küldeni, akkor az ÁNYK (általános nyomtatvány kitöltő) alkalmazást (https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomt...) kell telepítenünk és azon belül a P23-as űrlappal tudunk egyéb beadványt benyújtani, ami viszont közvetlenül nem támogatja médiafájlok csatolását.

Viszont erre is van megoldás: le kell tölteni az e-szignó programot (https://e-szigno.hu/letoltesek/), amivel elektronikus dossziéba csomagolhatóak a fájlok, így pedig már csatolhatóak az ÁNYK-s nyomtatványhoz.

Hasonló megoldás lehet a NetLock MOKKA (letöltés: https://www.netlock.hu/docs/letoltes/nl_mokka_setup.zip) ingyenes programja: új alapértelmezett dossziét hozunk létre, elmentjük, majd a dokumentum hozzáadása fülre kattintva hozzáadjuk a kívánt hang, kép, video, pdf, stb. fájlokat, majd a tovább gombra klikkelve eljutunk a befejezésig.

Az ÁNYK programban az adatok sorban a csatolmányok kezelésére klikkelünk és a programok által készített dosszié fájlt hozzáadjuk és az OK gombbal befejezzük.

Ezzel kész is a beadvány, amit az ÁNYK programmal az ügyfélkapunk keresztül beküldünk.

Fontos: egy fájl mérete ne haladja meg a 150 megabájtot, illetve amennyiben több fájl beküldéséről lenne szó, úgy az együttes méret se haladja meg a 300 megabájtot.

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!