Gyalogmenet Brüsszelbe az osztott szülői felügyeletért

Az osztott szülői felügyeletet egyre több állampolgár igényli.
Nemcsak a különélő szülők szeretnék megosztani az élményt, ahogyan gyermekük felnő, hanem egyre több a gyermeket nevelő szülő érti meg, hogy egy gyermeknek ugyanúgy szüksége van az apjára, mint az anyjára még a válás után is.

A hatóságok tétlenkednek, a kormányok félrenéznek, így azok a szülők, akik havonta 30 napból 4 vagy 6 napig látják a gyereküket, nem kapnak hivatalos támogatást. Ez a helyzet idézte elő, hogy az ilyen cipőben járó szülők, mint Nicolás Muñoz akciókat hajtsanak végre abból a célból, hogy a hivatalos szervek és a társadalom figyelmét felhívják erre az alapvető fontosságú témára.

A „PACTO POR LA IGUALDAD Y LOS DERECHOS DE LOS HIJOS” (SZÖVETSÉG A GYERMEKEK EGYENLŐSÉGÉÉRT ÉS JOGAIÉRT) elnevezésű civil kezdeményezés támogatja Nicolást abban a törekvésében, hogy tudatosítsa Európában és az európai intézményekben: égető szükség van az osztott szülői felügyelet törvényi szabályozására.

Nicolas Muños minden olyan szülőt képvisel, aki küzd azért, hogy a gyermekeknek joguk legyen apjukra, anyjukra, nagyszüleikre, nagybácsikra, unokatestvérekre…úgy az anyai, mint az apai oldalról.

Nicolas Muños április 28-án indul gyalog Madridból Brüsszelbe, hogy eljuttassa az Európai Parlamentbe a gyermekfelügyelettel kapcsolatos szülői jogegyenlőség törvényi szabályozásának szükségességét. Célja, hogy az osztott szülői felügyelet valósággá váljon, és a különféle politikai színezetű nemzeti kormányok ne tekintsék sokadrangú kérdésnek ezt az ügyet.

Mindannyian támogathatjuk anyagilag Nicolast, hogy ezt a hihetetlen kalandot véghezvigye, hogy képviseljen benneteket az Európai Parlamentben és megpróbálja egyszer és mindenkorra megváltoztatni a dolgokat. Sokan nem tudják majd elkísérni a gyalogmenetben Nicolást, azonban biztos, hogy ők is szeretnének valamilyen módon hozzájárulni a sikeréhez. Ebből a célból nyitottunk egy számlát, amely révén bárki adományozhat egy összeget anyagi lehetőségei szerint.

Akinek szándékában áll támogatni ezt az ügyet, pénzügyi hozzájárulását átutalhatja a Nicolas Muños nevén lévő ES84 1465 0100 9617 2425 6984 számlára, a közlemény rovatban kérjük feltüntetni “Marcha a Bruselas por la Custodia Compartida” (Gyalogmenet Brüsszelbe az osztott szülői felügyeletért). Az akció befejezése után nyilvánosságra hozzuk a számlára érkezett adományok összegét, valamint tételesen kimutatjuk a gyalogmenet során felmerült költségeket.

Vegyetek részt ebben a kihívásban! Kísérjétek el Nicolást az út egy részén (vagy végig), mindenkit szívesen látunk. Gyertek velünk néhány métert az autópályán, gyűljetek össze Madridban az induláskor április 28-án, Párizsban május 21-én, és természetesen fogadjátok Nicolast Brüsszelben május 24-én!

Köszönjük szépen!

Mindenki Nicolasért, mindenki az osztott szülői felügyeletért.

#MarchaABruselasPorLaCC

Köszönjük mindenkinek!

Fordította: dr. Kovács Gabriella Eszter

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!