Cikkajánló: Rémisztő társadalmi hatásai vannak a tömeges apátlanságnak

„A Good Fathers Only alapítója elmagyarázza a férfi szülők hatását” címet viselő cikk – melyet a bronson.men publikált – egy fontos társadalmi problémát, az apa nélkül nevelkedő gyerekekkel kapcsolatos hatásokat tárgyalja. A cikk arról szól, hogy az Egyesült Államokban az apa nélkül nevelkedő gyerekek aránya komoly szociális problémákhoz vezet, és rámutat, hogy az apahiánynak jelentős társadalmi következményei vannak.

A cikk az Afro.com-on jelent meg, és bemutatja a „Good Fathers Only” nevű kezdeményezést, valamint az alapítóját, Calvin Mannt, aki hangsúlyozza, hogy az apák jelenléte a gyerekek életében különösen fontos a fekete közösségben. Azonban a cikk idéz kutatásokat is, amelyek szerint az apa nélkül nevelkedő gyerekek aránya nem csak a feketék között magas, hanem más etnikai csoportokban is.

A cikk említi, hogy a Delaware University és a Duke University kutatói által végzett tanulmányok szerint az iskolából kimaradók, otthonról elszökő gyerekek, bűnözők és gyermekgyilkosok nagyjából 70 százaléka apa nélkül nevelkedett. Emellett más területeken is kimutatható az apátlanság hatása, például az öngyilkosságot elkövető gyerekek 63 százaléka, a tinédzserkorban teherbe eső lányok 70 százaléka, a serdülőkorban kábítószert használók 71 százaléka, a börtönben raboskodók 70 százaléka és a hajléktalan fiatalok 90 százaléka olyan családból származik, ahol nem volt előtte apai minta.

A cikk továbbá rámutat az apátlanság más negatív hatásaira is, például a kognitív képességek sérülésére, az egészségtelen táplálkozásra, és arra, hogy az ilyen gyerekek gyakran tanulják meg az apai minta hiányában a rossz viselkedési mintákat.

A cikk szerzője és a cikkben idézett szakértő, Calvin Mann, úgy vélik, hogy erős családokban, ahol mindkét szülő felelősen neveli a gyerekeket, lehetséges az értékek átadása, és ez segíthet a társadalomban tapasztalható negatív tendenciák megváltoztatásában. A cikk végén azt hangsúlyozza, hogy a kétszülős modell fontos a gyerekek számára, és az embereken múlik, hogy biztosítják-e, hogy mindkét szülő jelen legyen az életükben.

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!