A szülő és a gyermek kapcsolattartásának zavartalansága személyiségi jogi alapon is vizsgálandó

A szülő és a gyermek kapcsolattartásának zavartalansága személyiségi jogi alapon is vizsgálandó

A szülő és a gyermek kapcsolattartásának zavartalansága - függetlenül a családjog részletes szabályozásának tényétől - személyiségi jogi alapon is vizsgálandó.

BDT2018. 3822.

I. A szülő és a gyermek kapcsolattartásának zavartalansága - függetlenül a családjog részletes szabályozásának tényétől - személyiségi jogi alapon is vizsgálható, ha az érintett szülő minden lehetséges jogorvoslatot igénybe vett, továbbá a másik szülő rendszeresen és tartósan akadályozza a jogának gyakorlását.

II. Emberi méltóságot sért a gondozó szülőnek az a magatartása, mellyel huzamosan megakadályozza a kapcsolattartásra jogosult másik szülőnek a közös gyermekük tanulmányairól, egészségi állapotáról való tájékozódását; illetve, amellyel olyan megalázó helyzetet teremt, hogy minden, a gyermekkel kapcsolatos, egyébként a szülő és gyermeke közötti mindennapos, a külső szemlélő számára jól érzékelhető megnyilvánuláshoz az ő engedélyének beszerzését követeli meg.

A döntés teljes hosszában letölthető lejjebb!

Oszd meg az oldalt!

Légy Ai tag!

- Szeretnél hozzáférni tagjainknak fenntartott tartalmakhoz? (Végzések, állásfoglalások, sablonok)
- Csatlakoznál belső facebook csoportunkhoz?
- Részt vennél a rendszeres apatalálkozókon, ahol gyakorlati tanácsokat kaphatsz tapasztalt tagjainktól?
- Szeretnéd támogatni az egyesület céljait?

Csatlakozz most!

Amy Baker & Paul Fine: A szülői elidegenítésről könyv MEGJELENT


 A szülői elidegenítésről

Megrendelhető az Apák az Igazságért Egyesület gondozásában MEGJELENT könyv: A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Apák Az Igazságért

Az egyesületünk célja, hogy a különélő szülő is azonos módon részt vehessen gyermeke életében. Ezen jog hatékony érvényesítéséhez próbálunk segítséget nyújtani tagjainknak.

Tovább...

Ai Ruházat


Ai Ruházat

Vásárolj logónkkal ellátott ruházatot, mely minden helyzetben erőt ad!